Kako... Profil/ Izvršilac

Profilisanje Paketa zadataka

Da bi bio izvršen, svaki Paket zadataka zahteva neka znanja, određena iskustva i veštine, a često je neophodno posedovati određene lične osobine. Za svaki Paket zadataka, Izvršilac mora da ispuni neke ili sve ove kriterijume.

Moramo da procenimo za svaki Paket zadataka, koje kriterijume je neophodno da ispuni Izvršilac da bi mogao uspešno da ga izvrši. To zovemo profilisanje Paketa zadataka. Kategorije po kojima profilišemo Pakete zadataka su sledeće:

Znanje

To uključuje i formalno i neformalno obrazovanje i druga znanja potrebna za izvršenje Paketa zadataka. To može da uključuje određene obuke ili sertifikacije, kao i opšte znanje vezano za neku oblast ili industriju.

Iskustvo i veštine

Ova kategorija obuhvata bilo koje specijalizovano iskustvo ili veštine potrebne za izvršavanje Paket zadataka. Oni takođe treba da budu identifikovani i navedeni, kao što su stručnost u određenim softverskim programima, poznavanje određene opreme ili alata ili iskustvo rada u određenim okruženjima ili uslovima.

Lične osobine

Takođe je od suštinskog značaja da se razmotre lični kvaliteti koji su neophodni za uspešno obavljanje Paketa zadataka. To može da uključuje karakteristike kao što su pažnja za detalje, jake komunikacione veštine ili mogućnost samostalnog rada.

Drugi

Uvek možemo da dodamo druge kategorije po potrebi.


Doers

Izvršilac je "radna uloga" u organizacionoj infrastrukturi.

Uz svaki Paket zadataka moramo sve da izaberemo i navedemo sve Izvršioce koji su obučeni da ga izvrše. Oni koji nisu unapred navedeni uz Paket zadataka neće moći da se uključe u operativno izvršenje ovoga Paketa zadataka.